Stof tot nadenken.

Textiel geeft ons warmte, bescherming en status.

Het vertelt over wie we willen zijn,

hoe we leven of wat we hebben meegenmaakt.

In mijn werk speelt textiel de hoofdrol.

De figuratieve en abstracte elementen vertellen hun eigen verhaal.

Stof als echo van een persoonlijk verleden of collectieve ervaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn werk is voornamelijk gemaakt van stof. Ik vind mijn inspiratie in allerhande oude, door het leven getekende textiel, bijvoorbeeld op straat gevonden handschoenen, kanten kleedjes of zakdoekjes van een geliefde verwant. In mijn handen roepen ze een hele ideeënwereld en vele verhalen op. Stof als echo van een persoonlijk verleden of collectieve ervaring.

Het werk heeft een eigen beeldtaal met figuratieve en abstracte elementen. Het laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op de associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk zoek ik naar een balans tussen kwetsbaarheid en kracht.

 

Levens hangen aan een zijden draadje,

het weefsel vormt het verband.

Beschermend of uitbundig, alledaags of edel,

overal, in alle tijden,  schept textiel een band,

tussen heden en verleden,

tussen individu en groep, tussen mens en religie.

Textiel onderscheidt het mannelijke en het vrouwelijke

En vergezelt je op alle etappes van je leven;

van luier tot lijkwade.

(C. Legrand in “Kleurenpracht”, Oxfam NOVIB 2010)

 

Na mijn VWO examen volgde ik de opleiding tot Verpleegkundige en Intensive Care Verpleegkundige. Door mij affiniteit met allerlei lapjes en stoffen deed ik de opleiding Costumière en Coupeuse , naaide kleding en heb jarenlang met veel plezier Creatieve Naailessen in mijn atelier gegeven. Om te onderzoeken of  textiel bruikbaar was in autonome kunst volgde ik de opleiding tot Beeldend Kunstenaar aan de Nieuwe Akademie Utrecht , een Masterclass bij Frans Megens in Nijmegen en de opleiding Upgraders in Art in Arnhem.   Momenteel ben ik hoofdzakelijk werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en exposeer ik regelmatig op kunstbeurzen en in musea.

Kijk gerust rond op mijn website; mocht u mijn werk willen zien dan kunt u me bezoeken op een expositie of een afspraak maken voor een atelierbezoek.